Interviu cu Thomas Göttfried, Președintele Vivasan

 

intervievator – Peter Jorgensen, Director Vivasan.Dk

  1. aprilie 2014 Aarhus, Danemarca

Multumesc.
Thomas Göttfried,este o mare placere sa va intalnesc in Danemarca.
Sunte-ti fondatorul si presedintele al-uneia dintre companiile cele mai cunoscute din lume: Vivasan
Ce anume este special la Vivasan si produsele Vivasan?

– Multumesc,de asta sunt aici in Danemarca si sunt foarte incantat sa traiesc aici.

Avem in prezent seminariile noastre in Aarhus.

Ce as vrea sa spun despre Vivasan.

Lucrurile cele mai speciale despre Vivasan: In primul rand- suntem o companie cu multi oameni calificati in toata structura noastra- Lucram in marketingul direct,daca putem spune in felul asta.

In al doilea rand, si cel mai important,sunt produsele noastre.

Produsele noastre sunt foarte eficace si deasemenea sunt foarte sanatoase.

Peste cei 17 ani de productie aveam o multime de experiente si rezultate pozitive.Oameni sunt foarte impliniti cu produsele Vivasan.

– Vivasan este foarte bine stiut pentru uleiurile sale esentiale,ce sunt de inalta calitate profesionala. Care este motivul pentru popularitatea sa specială de uleiuri esențiale?

– Esenta uleiurilor sunt baza tuturor produselor noastre.Detinem plantatii in America de Sud, in Brazilia, si multe alte plantatii in zonele respective, sau dinFranta si spre exemplu- Yugoslavia.

Cel mai important lucru este acela ca esenta uleiurilor este exstrasa din materie prima.

Esenta uleiurilor este putera naturii, si o poti folosi pura ca esenta de uleiuri sau o poti folosi in produse personale.In industria cosmetica, sau in industria suplimentelor alimentare, ai doar doua importante  elemente: materia prima si productia in sine.Dar materia prima este cea mai importanta.Materia prima trebuie sa fie curata.Esenta sau aroma uleiurilor poate fi extrasa din materia prima.

Toate acestea impreuna trebuie sa rezulte calitatea la un nivel inalt.Iar daca materia prima este de o calitate inalta atunci iti poti asuma faptul ca produsele sunt de o calitate considerabila.

– Calitatea produselor Vivasan este foarte grandioasa.Dar cum reusiti sa vindeti aceste produse la un pret atat de rezonabil?Deobicei produsele de calitatea au un pret foarte mare atunci cand merg la cumparaturi,dar Vivasan  are preturi mici?

– Este special pentru compania Vivasan. In primul rand- Am explicat deja, avem plantatiile noastre.Deci  noi putem controla produsul acolo.Ierburile cresc, si facem din aceste plante extractul de ulei de care avem nevoie.In al doilea rand noi detinem propriile fabrici in Elvetia.Acesta este un lucru foarte important.Vivasan  detine  trei dintre fabricile din Elvetia.Iar acesta este in compania noastra. Urmatorul lucru este, ca  noi vindem direct catre consumator.Avem  o multime de specialisti in Vivasan mai mult de 300mii in toata lumea si o multime de consumatori in lume.Asadar noi nu avem vanzatori intre noi.Noi producem si livram direct la consumator. In compania noastra ne lipseste o multime de etape,legaturile intre productie si consumator.Asadar putem vinde produsele de  calitate la un pret  mult mai mic decat alte companii.

– Economisti prezic ca in viitor chiar  mai multe comapanii vor folosi acest sistem de vanzare a produsului, legatura directa cu consumatorul.Credeti ca acest mod de vanzare a produsului ce se va raspandi si prin celelalte companii, va fi o amenintare pentru Vivasan?

– Nu, este bine pentru noi.Obesrvati, avem acest sistem de marketing  timp de 17 ani si am castigat  foarte multa experienta si valoare.Va veni  o vreme cand nimeni nu se va mai uita la companiile cu publicitate.Sau in pupiciltatea de la TV sau cea din ziare. Iar astazi se implineste acest fapt:Omeni ce cheltuie o multime de bani, in market spre exemplu,poate Red Bull sau Coca Cola, acestia cheltuiesc  multi bani pe publicitatea la TV. Ei  nu mai fac acest lucru acum. Acestia  sponsorizeaza evenimetele sportive si asa mai departe. Pentru ca oamenilor  nu le place sa vada publicitatea la TV. Tu stii, toata lumea stie asta.

Punctul nostru de vedere sau directia noastra de afacere este un pic altfel.Vindem direct prin contacte sociale, relatii sau internet, folosim internetul ca si platforma, clienti nostri au acces direct catre companie,acest lucru insemnand ca ei pot accesa informatii despre companie,si deasemenea au acces cand doresc. Sunt presedintele acestei companii si am multe seminarii in intreaga lume in fiecare an. Traiesc in avion, nu acasa. Si acest lucru este un fel de marketing. Este diferit fata de alte companii.Oameni ma pot  vedea, pot vorbi cu mine,am  contact direct cu consumatorul in cea ce priveste cunostintele despre produse.Vivasan este o companie de marketing.Si de ce  nu imi este frica de competitori: Pentru ca toata lumea trebuie sa sa uite la dorintele lui.Toata lumea trebuie sa isi gaseasca clineti.Nu poti vinde oricui. Oricine isi  poate dori sa consume produsele de la Vivasan sau o alta companie.Trebuie sa iti gaesti locul potrivit. Poti face acest lucru direct in marketingul nostru.                                         

– Astazi, la acest seminar in Danemarca, vei vorbi depsre  Vivasan  si acest mod de vanzare. Ai putea sa imi spui pe scurt un lucru principal,despre ce este vorba?

– Cand vorbesc despre aceasta companie: Pe deoaparte noi avem consumatori nostri, si pot vedea ca acestia sunt deja in companie 1,15 sau 16 ani, cea ce inseamnca, ca noi nu tintim catre consumatori care cumpara odata de la noi si  dupa care uitam de  ei. Nu, nu este cea  ce noi ne dorim.

Avem grija de oameni nostri.Nu punem presiune pe ei.  Este clar. Suntem o companie de incredere. Ei  ne gasesc pe noi si discutam cu ei.Iar  noi le raspundem la toate intrebarile.Sa  facem  acest lucru intr-un mod profesional, ei  trebuie sa  aiba un sistem de afacere Vivasan.Deoarece Vivasan darueste oamenilor oportunitati.Oportunitatea de a cumpara un produs,sa te simti implinit,sa ai parte de o ingrijire sanatoasa si  asa  mai departe.Dar deja noi le dam oamenilor o alta oportunitate de a face afaceri.Fara investitii.Cu nici un fel de investitie.Acesta este cel mai important lucru.Deoarece toata lumea crede in marketingul direct,in  general in afaceri,ei trebuie sa investeasca  o multime de bani,sau poate oameni ma vor amagi si asa  mai departe.

In Vivasan nu avem aceasta problema.Fara investitii.Daca doresti sa iei parte intr-o investitie,cea ce trebuie sa faci este doar sa asculti si sa reflectezi,pentru mine acesta este o cale pe care  vreau sa o urmez,este o cale pe care as putea castiga bani.

Aceasta este decizia oamenilor.Iar sistemul de afacere nu are un programul stabilit,nu este nimic impus, sau sa ai un anume  model de a actiona,cea ce trebuie sa faci,si care pasii sa ii urmez catre succesc. Acesta este un manual de instructii pentru sucess.Cred ca acesta este cel mai bun mod de a descrie.

– Care sunt principalele motive pentru popularitatea Vivasanului, aproape in toata lumea. Defapt, Vivasan lucreaza acum in 28 de tari,unde sunt mii de distribuitori,Presupun ca sunt milioane de consumatori iar numarul de consumatori creste zi de zi. Care este principalul motiv pentru acest lucru?

– Deci, trebuie sa fii sincer,Acesta este primul lucru important.Nu poti niciodata sa vinzi un produs prost.Un produs nu functioneaza asa cum ai promis.Multe companii uita sa gandeasca in acest mod.Acesta e primul pas. Cel de-al doilea pas: Trebuie sa fii cinstit cu oameni.Nu le poti promite oamenilor aur,cum le zice noi in Austria munti de aur.

Observati,ati trecut peste acesti pasii si vei primi aceasta si aceasta.Si iti pot promite acest lucru,si iti pot garanta.Iar tu insusi,poti decide, Imi doresc acest lucru sau nu.Aceasta inseamn ca, produs si afacere,trebuie sa fii sincer cu partenerii afacerii tale si deasemenea sa fii cinstiti cu consumatori.Iar daca consumatori inteleg: Am cumaparat acest produs, am obtinut acest efect.Dupa care ei vor incepe sa discute. Intr-un mod pozitiv. Ei vor incepe sa vorbeasca cu vecinii lor, cu  rudele lor, prietenii lor.Iar daca esti cinstit ei vor vorbi lucruri bune despre tine.

– Thomas, multumesc pentru explicatiile impartasite si produsele excelente.

Mult succes si sanatate.

– Multumesc.