Interview met VIVASAN voorzitter (president) Thomas Göttfried

Interviewer Peter Jørgensen,

Houder Vivasan.dk in Denemarken

5 april 2014, Aarhus, Denemarken

Thomas Göttfried het is een groot genoegen om U hier in Denemarken te ontmoeten.

U bent de grondlegger en de president van  een van de snelst groeiende firma´s in de wereld: Vivasan.

Wat is het speciale van Vivasan en Vivasan producten?

T: Dank U dat ik naar Denemarken mocht komen, het doet me veel plezier hier te zijn. Vandaag hebben we onze kursus in Århus.

Wat ik wil zeggen over Vivasan:

Het meest speciale van Vivasan is ten eerste: wij zijn een bedrijf  met vele kundige mensen in onze hele structuur. Wij werken in directe marketing.

Ten tweede, en dat is het belangrijkste, zijn onze produkten.

Onze produkten zijn zeer effectief en zijn heel goed voor de mensen.

In de afgelopen 17 jaar hebben we zeer veel positief respons gekregen over de goede reslutaten

en de mensen zijn zeer tevreden met Vivasan producten.

P:   Vivasan is ook zeer bekend voor zijn essentiele olieën, die van een hoge kwaliteit zijn.Wat is de reden voor deze enorme populariteit van deze essentiele olieën?

T:  Deze olieën die u ziet zijn de basis voor al onze producten.

Ziet u, we hebben onze eigen plantages in Brazilië (Zuid America) Vele olieën komen daar vandaan maar we krijgen ze ook uit Frankrijk, ex Joegoslavië  enzovoorts.

Het belangrijkste punt: essentiele olieën zijn de basis, men kan het puur gebruiken, het is de kracht der natuur. Je kunt het gebruiken als essentiële olie, en het is ook verwerkt in onze producten.

En in de cosmetische-en voedingssuplement industrie heb je  twee belangrijke  punten: de basis en de productie, maar de basis is het belangrijkste.

Als je een zuivere basis hebt…wat is de basis…het kan zijn extract,essence of aroma olieën.

En al deze dingen moeten van hoge kwaliteit zijn.

Als de basis van  hoge kwaliteit is, kun je er vanuit gaan dat het product ook van hoge kwaliteit is.

P:  Dan nog een vraag: Ik heb gezien dat de produkten een hoge kwaliteit hebben en ik begrijp dat.Maar hoe kan het dat men  deze producten tegen een lagere prijs kan verkopen? Normaal zijn producten van hoge kwaliteit erg duur in de winkels, maar de prijzen van Vivasan zijn lager?

T:  Kijk, dit is een deel van onze firma. Ik heb al verteld dat we ten eerste onze eigen plantages hebben, zodat we de producten daar al kunnen controleren. (De planten groeien, de oogst groeit) en hoe we hiervan de olieën en essencen maken die we nodig hebben.

Dan hebben we onze eigen fabrieken in Zwitserland. Dat is heel belangrijk: dat we onze eigen fabrieken hebben in Zwitserland.We hebben drie fabrieken in Zwitserland en dit is in onze firma.

En het volgende punt is: we verkopen direct aan de consument.We hebben vele specialisten in Vivasan. Meer dan 300.000 wereldwijd. En we hebben vele verbruikers wereldwijd.

We hebben geen tussenliggende detailhandel.

We produceren en leveren aan de consument en daarom hebben we in onze firma vele van de tussenfasen niet.

Daarom kunnen we deze producten van hoge kwaliteit veel goedkoper verkopen dan andere firma´s.

P:  De economen voorspellen dat  vele bedrijven, nu en in de toekomst, deze marketingsstrategie, waar en direct aan de klant verkoopt, zullen gebruiken.

Ziet u dat als een bedreiging voor Vivasan?

T:  Nee, het is goed voor ons.Kijk, we begonnen 17 jaar geleden  met dit marketingssysteem.

En wat ik toen al wist en wat ik toen al zag is, dat er een tijd komt waar niemand nog is geïnteresseerd in reclame bureau´s, of ze nu adverteren op de TV of in de krant. En vandaag is dat al een feit.

Mensen die veel geld gebruiken aan reclame, zoals bv “Red Bull” of ” Coca Cola” gebruikten vroeger veel geld aan TV reclame´s. Dat doen ze tegenwoordig niet meer,. Nu sponsoreren ze sport evenementen en zo. Want de mensen willen geen TV reclame´s zien.Dat weet iedereen.

En ons punt is dat we gebruik maken van sociaal marketing; het sociale netwerk, het internet en al deze distributeurs en al deze klanten om ons heen. Die moeten direct toegang hebben tot onze firma, want dat betekent: directe informatie over onze firma.

Ze moeten onze firma kunnen bereiken.

Ik ben de president van de firma, ik houd vele, vele seminariums over de hele wereld ieder jaar. (ik leef in het vliegtuig, niet thuis) Dit is een manier van marketing: de mensen zien mij,ze kunnen met me spreken, en al dit maakt ons tot een totaal andere marketing firma.

En waarom ik niet bang ben voor concurrentie is omdat iedereen zijn eigen niche moet vinden. Iedereen moet zijn eigen klanten en verbruikers zoeken.

Je kunt niet aan iedereen verkopen. Niet iedereen wil Vivasan en niet iedereen wil een andere firma.Men moet zijn eigen niche vinden. En dit kan men alleen doen in ons direct marketing systeem.

P:  Dus op  dit seminarium in Denemarken  gaan we spreken over het Vivasan zaken systeem. Kunt u ons in het kort hier iets over vertellen?

T:  Als we het over onze firma hebben, dan hebben we aan de ene kant onze klanten-en sommigen zijn al klant in 15-16 jaar. Dat betekent dus dat we geen personen zoeken die éénmalig iets kopen en dan vergeten we ze.

Nee, dat doen we niet. Wij passen op de mensen. We dwingen ze niet, dat is duidelijk. Wer zijn een eerlijk bedrijf.

Ze hebben ons gevonden en we spreken met ze. We proberen om al hun vragen te beantwoorden.

En, om alles professionel te doen moeten we het Vivasan zaken  systeem hebben.

Een zaken systeem wat iedereen die deel wil hebben aan ons systeem, kan begrijpen.

Want Vivasan geeft de mensen een kans.

Een kans om het product te kopen, om zich goed te voelen,om op zijn gezondheid te passen en zo, en ook schoonheid.

Maar we geven de mensen ook een andere mogelijkheid: om een zaak op te bouwen.

Geen investering-dit is zeer belangrijk, want iedereen denkt dat je veel geld moet investeren in direct marketing of denken: misschien word ik wel bedrogen.

Bij Vivasan hebben we dit probllem niet want er is geen investering.

Het enigste wat je hoeft te doen als je mee wilt doen is luisteren en nadenken:

Is dit de weg die ik wil gaan, is dit een  manier waarop ik geld kan verdienen? Dit is een besluit wat de mensen zelf maken.

En het zaken systeem is een soort foto dat je toont  wat je moet doen en welke stappen je moet ondernemen om succes te hebben. Het is een soort gebruiksaanwijzing tot succes.Zo zeg ik het wel op de beste manier.

P:  Ik wil grag weten wat de hoofdoorzaak is voor Vivasan´s populariteit, bijna globaal. Ik bedoel: Vivasan werkt nu in 28 landen, heeft talloze distributeurs, miljoenen verbruikers en het aantal groeit elk jaar. Wat is de belangrijkste reden hiervoor?

T:  Kijk, je moet eerlijk zijn.Dat is het eerste en belangrijkste punt. Je mag nooit een slecht product verkopen, een product wat niet werkt.

Dat ten eerste.

Vele firma´s zijn vergeten hieraan te denken.

Ten tweede dient men eerlijk te zijn tegen de mensen. Je kunt de mensen geen koeien met gouden horens beloven.

Je kunt zeggen: oke, doe zo-en-zo en je zult dit-en-dat bereiken. En dit kan ik je beloven en garanderen.

En jijzelf kan dan besluiten, wil ik dit wel of wil ik dit niet.

Dus: product en zaak.Je moet eerlijk zijn tegen je zaken partners en eerlijk zijn tegen je klanten.

En als de klant begrijpt: oke, ik kocht dit bepaalde product en ik kreeg dit bepaalde  effect, dan beginnen ze te spreken op een goede manier. Met buren, met familie, met hun vrienden…ze beginnen te spreken.

En als men eerlijk is dan spreken ze goed over ons.

P:  Thomas, dank u voor uw uitleg en de producten van Vivasan  zijn exellent…

T:  Veel succes in Denemarken

P:  Veel geluk en gezondheid toegewenst.

T:  Dank u.