Interview med VIVASAN’s formand (præsident) Thomas Göttfried

Interviewer er Peter Jørgensen,
Indehaver af Vivasan.dk i Danmark, www.vivasan.dk
5. April 2014, Aarhus, Danmark

– Thomas Göttfried, det er en stor fornøjelse at møde dig her i Danmark .
Du er grundlægger og præsident for en af de mest hurtigt voksende virksomheder i verden: Vivasan.
Hvad er specielt ved Vivasan og Vivasan produkter?

– Tak for, at jeg kunne komme her i Danmark, og jeg er meget glad for at være her.

Vi har i dag vores seminar i Århus.

Hvad jeg vil sige om Vivasan.

Det mest specielle ved Vivasan er: for det første – vi er en virksomhed med mange dygtige mennesker i hele vores struktur – Vi arbejder i direkte markedsføring, hvis vi kan sige disse ord.

For det andet, og det er det vigtigste, er vores produkter .

Vores produkter er meget effektive, og de er meget sunde for mennesker.

Og i løbet af de sidste 17 år har vi fået en masse meget gode erfaringer og resultater. Folk er meget tilfredse med Vivasan produkter.

– Vivasan er meget kendt for sine æteriske olier, som er af høj professionel kvalitet. Hvad er årsagen til dens særlige popularitet for æteriske olier ?

De æteriske olier er basis for alle vores produkter. Vi har plantager i Sydamerika, i Brasilien, og vi får en masse planter derfra, eller fra Frankrig og ex-Jugoslavien.

Det vigtigste er, at æteriske olier er råmaterialet.

Æteriske olier har naturens kræfter, og du kan bruge de rene æteriske olier, eller du kan bruge dem i vores produkter også. I kosmetikindustrien og i kosttilskudsindustrien har du kun to vigtige spørgsmål: råvarer og selve produktionen. Men råmaterialet er det vigtigste. Råvarerne skal være rene. Råvarer kan være ekstrakter, essenser eller aroma olier .

Alt dette tilsammen skal være af høj kvalitet. Og hvis råmaterialet er af høj kvalitet, så kan du antage, at produkterne er af høj kvalitet.

– Kvaliteten af Vivasan produkter er meget høj. Men hvordan kan du sælge disse produkter til lavere priser? Produkter der er af høj kvalitet har almindeligvis meget høje priser, når jeg går i butikkerne, men Vivasan har lavere priser?

– Det er specielt for Vivasan virksomheden. For det første – som jeg allerede har forklaret, så har vi vores plantage. Så vi kan styre produkterne derfra. Urterne vokser op, og hvordan man gør det med disse urter, olier og ekstrakter, og hvad vi har brug for. For det andet, så har vi vores egne fabrikker i Schweiz. Det er meget vigtigt. Vivasan har sine egne fabrikker i Schweiz. Vivasan ejer tre af dem i Schweiz. Og det er i vores virksomhed.

Det næste punkt er, at vi sælger direkte til forbrugeren. Vi har en masse specialister i Vivasan, mere end 300.000 på verdensplan, og en masse forbrugere i hele verden. Så vi har ikke engrossalg i mellem dem. Vi producerer og leverer direkte til forbrugeren. Så en masse led mellem produktion og forbruger har vi ikke i vores virksomhed. Og så kan vi sælge produkter med høj kvalitet langt billigere end i andre virksomheder.

– Økonomer forudser, at endnu flere virksomheder i fremtiden vil anvende denne form for markedsføring med at sælge direkte til forbrugerne. Tror du, at det er en trussel mod Vivasan, når andre virksomheder også bruge den samme form for direkte distributionskanaler ?

– Nej, det er godt for os. Se, vi har haft denne form for markedsføring siden 17 år, og vi har fået en masse erfaringer og værdi. Der vil komme en tid, hvor ingen vil se reklamer fra selskaber. Eller se reklamer i TV eller reklamer i aviser. Og i dag er det faktum: Folk, der bruger en masse penge, på massemarkedet for eksempel, måske Red Bull eller Coca Cola, de bruger en masse penge på reklamer på TV. Det behøver de ikke gøre nu. De sponsorerer sportsarrangementer og så videre. Fordi folk, de kan ikke lide at se reklamer i TV. Du ved det, alle ved det.

Vores pointe eller vores retning i erhvervslivet er en lille smule anderledes. Vi sælger direkte via sociale kontakter, netværk over internettet, vi bruger internettet som vores platform, vores kunder får direkte adgang til virksomheden, hvilket betyder, at de får information om vores virksomhed, og de har adgang til vores virksomhed. Jeg er præsident for virksomheden, og jeg har mange seminarer over hele verden hvert år.

Jeg bor i flyet, ikke hjemme. Og det er en form for markedsføring. Folk kan se mig, folk kan tale med mig, jeg får direkte kendskab til kundernes præferencer. Det er forskelligt fra andre virksomheder. Vivasan er en marketings virksomhed.

Og hvorfor er jeg ikke bange for konkurrenterne? Fordi alle har brug for at finde sin niche. Alle har for at finde sine klienter, sine kunder. Du kan ikke sælge til alle. Men alle ønsker Vivasan eller alle ønsker et andet selskab. Du skal finde denne niche. Du kan bare kun gøre dette inden for vores direkte markedsføring.

– I dag, i dette seminar i Danmark, vil du tale om Vivasan forretningssystem. Kan du kort fortælle nogle af vigtigste ting, hvad handler det om?

– Når vi taler om vores virksomhed: På den ene side har vi vores forbrugere, og jeg kan se, at forbrugerne allerede har været med vores virksomhed i 1, 15 eller 16 år, og det betyder, at vi ikke er på udkig efter folk, der en gang køber et produkt fra os, og derefter glemmer vi dem. Nej, det har vi ikke brug for.

Vi tager os af disse mennesker. Vi presser dem ikke. Det er klart. Vi er en ærlig virksomhed. De fandt os, og vi taler med dem. Og vi forsøger at besvare alle disse spørgsmål. For at gøre dette på en professionel måde, skal de have et Vivasan forretningssystem. En virksomhed, som alle forstår, som ønsker at tage del i vores forretning.

Fordi Vivasan giver folk mulighed. Mulighed for at købe produktet, for at føle sig godt tilpas, for at gøre sundhedspleje og så videre. Men vi giver folk endnu en mulighed for at gøre forretninger. Ingen investering. Uden investeringer. Dette er meget vigtigt. Fordi alle tænker, i direkte markedsføring, og i erhvervslivet i almindelighed, at de er nødt til at investere en masse penge, eller måske folk vil snyde mig og så videre. I Vivasan har vi ikke dette problem. Ingen investering.

Hvis du ønsker at deltage i erhvervslivet, er, hvad du skal gøre, kun at lytte og at tænke over, er det for mig en vej, jeg ønsker at gå, er det en måde, hvor jeg kommer til at tjene penge. Det er en beslutning for mennesket selv. Og det økonomiske system er intet andet end en tidsplan, som et billede, og i dette billede kan du se, hvordan du nødt til at handle, hvad du skal gøre, og hvilke skridt du nødt til at gå for at blive vellykket. Dette er en manual til succes. Jeg tror, det er den bedste måde, hvordan jeg skal sige det.

– Hvad er de vigtigste årsager til Vivasans popularitet i næsten hele verden, jeg mener, Vivasan arbejder nu i 28 lande, der er tusindvis af forhandlere, jeg gætter millioner af forbrugere, og tallene går op hvert år. Hvad er den vigtigste årsag til dette ?

– Se, du er nødt til at være ærlig. Dette er det første vigtige punkt. Du kan aldrig sælge et dårligt produkt. Et produkt, der ikke fungerer på den måde, hvad du har lovet. Mange virksomheder har glemt at tænke på denne måde. Dette er det første.

Det andet skridt: Du er nødt til at være ærlig over for folk. Du kan ikke love folk guld, som vi i Østrig siger: guldbjerge. Ser du, du går disse trin, og du vil få dette eller dette. Og det kan jeg love dig, og det kan jeg garantere dig. Og du kan selv beslutte, jeg vil have det, eller jeg vil ikke dette.

Det betyder, produkt og virksomhed, du skal være ærlig over for dine forretningspartnere, og du skal være ærlig over for dine forbrugere. Og hvis forbrugerne forstår: Jeg købte dette produkt, og jeg fik denne effekt. Så begynder de at tale. På en god måde. De begynder at tale med deres naboer, med deres pårørende, uanset hvad, med deres venner. De begynder at tale. Hver gang når de taler om noget. Og hvis du er ærlig, så de fortæller de gode ting om os.

– Thomas, tak for dine forklaringer og fremragende produkter .

Jeg ønsker dig held og lykke og et godt helbred.

– Tak

 

Vivasan in Denmark

Vivasan in Denmark >